Social Icons

Cara menempah sesi penyertaan kursus jangka pendek


Berikut merupakan cara-cara (langkah demi langkah) bagi menempah (membuat bayaran deposit yuran) untuk sesi belajar kursus-kursus jangka pendek yang dianjurkan dalam program Kelas Belajar Komputer Dan ICT

1) Pilih tarikh yang diinginkan.

2) Kemudian maklumkan pada penganjur / pengajar (Zaki), AWAL DUA HARI dari tarikh yang dipilih agar memudahkan pengaturan jadual.

3) Sekiranya tarikh berkenaan ada kekosongan dan tiada cuti umum, maka bakal peserta boleh membuat pembayaran tempahan (RM100.00) dengan segera bagi "cop kan" tarikh berkenaan hanya untuk peserta itu sahaja.

4) Setelah pembayaran tempahan dibuat, kemukakan gambar slip bank berkenaan pada whatsapp (Ol231237O5) beserta dengan NAMA PENUH & NOMBOR KAD PENGENALAN (untuk dicetak pada sijil penyertaan).

5) Peserta hadir pada tarikh dan waktu yang dipilih dan membuat pembayaran baki yuran pada hari berkenaan.



SENARAI KURSUS JANGKA PENDEK "PERSONAL COACHING" YANG DISEDIAKAN  ( klik tajuk kursus di bawah untuk membaca maklumat lanjut ):

1. Kursus Asas Komputer (RM180 / 6 JAM)

2. Kursus Bisnes Affiliate (RM100 / 3 JAM)

3. Kursus Asas Menjual Secara Online (RM80 / lebih kurang 2 JAM)

4. Kursus Bina dan Selenggara Blog (RM180 / lebih kurang 6 JAM)

5. Kursus Asas Usahawan Di Internet (RM280 / lebih kurang 6 JAM)



Hanya di Kelas Belajar Komputer Dan ICT - Menjimatkan Masa Belajar Dan Duit Anda

Tempah sesi belajar sekarang juga 

Whatsapp / Wechat : Ol23l237O5

Klik link berikut untuk baca biodata penganjur / pengajar ----> http://kelas-ict.blogspot.my/p/biodata-penganjur.html

Sertai Kursus Asas Komputer di hujung tahun 2016



Kursus Asas Komputer ini sesuai untuk pelajar lepasan sekolah lepasan SPM ataupun bagi pekerja kilang ataupun juga individu yang ingin memperbaiki dan menambah pengetahuan dalam asas penggunaan komputer dalam kehidupan seharian.

Kursus ini dijalankan secara jangka pendek dan "personal coaching", sesuai bagi mereka yang tidak mempunyai banyak masa untuk menghadiri kelas yang panjang dan yang merasa segan untuk belajar dalam kelas yang ramai.  Personal Coaching bermaksud seorang peserta dalam satu sesi.

Bakal peserta boleh memilih tarikh yang diinginkan dan maklumkan pada penganjur agar dapat disesuaikan dengan jadual. Jika tarikh yang dipilih sesuai, maka buat pembayaran deposit sebagai tempahan untuk tarikh berkenaan.

Berikut adalah maklumat yang perlu bakal peserta tahu :

Nama Kelas KURSUS ASAS KOMPUTER



Jangka masa kursus2 HARI ( Lebih Kurang : 3 jam hari pertama, 3 jam hari kedua )

(Kelas dianjurkan antara hari Isnin hingga Ahad. Sila buat pilihan dan tempahan sekurangnya DUA HARI AWAL.

Sesi pagi bermula pukul 9.00 pagi  dan sesi petang bermula pukul 2.00 petang, kecuali Jumaat yang hanya bermula pada pagi sahaja)



*Bayaran  :  RM180.00 

(bayaran dua hari sebelum kursus bermula)
*pembayaran melalui bank-in atau ATM Transfer dua hari sebelum kelas bermula

Subjek  :

👍  pengenalan komputer & internet
  (cara penggunaan & penyelenggaraan asas)

👍 perkakasan & perisian komputer  
  *alatan : mengenali papan kekunci, tetikus, monitor & lain-lain
  *perisian : mengenali anti virus, microsoft office & lain-lain

👍 penggunaan Microsoft Words, Power Point & Excel
  (menaip surat, ubahsuai dokumen, persembahan elektronik dan membuat jadual rekod)



MAKLUMAT PENTING :

👉 Sijil akan diperolehi selepas tamat kursus
👉 Khas bagi mereka yang "baru" dalam penggunaan komputer serta yang berminat menambah pengetahuan.
👉 Sila tunjukkan bukti pembayaran deposit (slip ATM) melalui aplikasi Whatsapp ( O12 3l2 37O5 )
👉 Kelas akan diadakan di Pusat ICT Melaka, Tingkat 6, Bangunan UTC Melaka, berdasarkan tempahan yang telah dibuat awal sahaja.

👉 Kursus ini diajar sendiri oleh Pengasas ICT Niaga Enterprise / Panel Penasihat Industri, Unifield International College iaitu Encik Ahmad Zaki.

Alamat & Nombor Telefon Penganjur :

ICT Niaga Enterprise
Batu 20 1/4,
Tanjung Rimau Dalam,
78000 Alor Gajah, Melaka.

012 312 tiga tujuh kosong lima (Whatsapp / Wechat)
(Hanya untuk mereka yang serius dan benar-benar ingin mendaftar dan MEMBAYAR sahaja yang dilayan)

Landasan efektif untuk pengiklanan di internet



Pengiklanan mempunyai fungsi-fungsinya yang tersendiri, iaitu terhadap pemasaran, komunikasi, pendidikan, ekonomi dan sosial.  

Fungsinya ini mampu untuk memberikan sesuatu yang bermakna kepada orang ramai yang terdiri dari pelbagai latarbelakang pendidikan serta pekerjaan. Dengan bantuan internet (rangkaian sambungan komputer seluruh dunia), pengiklanan menjadi lebih berkesan dan berbaloi terutamanya untuk mereka yang mempunyai perniagaan baru atau kecil-kecilan.

Pengiklanan di internet terbahagi kepada dua iaitu yang PERCUMA dan BERBAYAR. Kedua-duanya mempunyai kelebihannya yang tersendiri penyebaran maklumat yang luas ke dunia siber.

Berikut adalah antara "platform" yang boleh digunakan untuk menjalankan pengiklanan di internet :

PENGIKLANAN PERCUMA

Pengiklanan percuma ini memerlukan pengorbanan masa dan juga mengambil masa untuk mendapatkan hasilnya. Ini adalah kerana anda harus memilih tempat-tempat yang sesuai untuk beriklan supaya tidak di anggap sebagai 'spam'. Di mana nak beriklan? Terdapat 5 tempat yang boleh anda beriklan iaitu di Blog, Forum, Media Sosial (Facebook), YouTube dan satu lagi dengan menulis Artikel.


Menulis Artikel
Menulis artikel berkenaan produk anda / industri anda dan meletak 'link' ke website atau pun 'signature' pada akhir artikel anda adalah juga pengiklan yang percuma. Selepas itu anda boleh muatnaik ke direktori artikel. Buat masa ini hanya artikel dalam bahasa inggeris mempunyai kelebihanjika anda ingin memasuki pasaran yang lebih luas.

Blog
Berinteraksi di blog orang lain dapat secara tidak lansung membuat iklan percuma dengan meletakkan website anda pada nama anda. Ia juga boleh dijadikan sebagai 'back-link' kepada website anda. Tetapi ianya harus menjurus kepada blog-blog yang berkaitan dengan industri / produk anda. Sebagai contoh anda menjual produk kecantikan, maka anda berinteraksi pada blog-blog yang membincangkan tentang kecantikan. Rujuk pada contoh dibawah:

YouTube
Dengan menyediakan sebuah video tentang produk anda samada melalui persembahan slide atau juga penerangan produk anda merupakan salah satu cara beriklan. Anda boleh meletakkan 'Call To Action' pada akhir setiap video anda di mana terdapat alamat website anda.

Media Sosial (Facebook)
Facebook adalah salah satu medium yang paling aktif dan ia adalah yang terbaik untuk digunakan bagi mengiklankan perniagaan anda Jadi ahli pada group-group yang berkaitan dengan industri anda dan juga pesaing anda. Komen melalui 'Fan Page' anda dengan berkongsi tip-tip yang berkaitan dengan industri anda. Anda juga boleh beriklan pada page-page yang membenarkan untuk beriklan dengan syarat-syarat tertentu seperti mengajak rakan-rakan anda 'Like' page tertentu dan sebagainya.

Forum
Forum juga medium yang terbaik untuk beriklan. Cuma kebiasaannya anda harus mendaftar ke forum tersebut dan memahami syarat-syarat forum tersebut. Jika tersalah langkah beriklan, anda mungkin akan di gantung keahlian dan di senaraihitamkan. Cari forum yang aktif dan mempunyai ramai ahli. Komen di forum tersebut dengan memberi pandangan, tip-tip dan apa sahaja mengenai topik yang dibincangkan. Salah satu tip yang boleh dikongsikan beriklan secara tidak langsung ialah dengan meletakkan alamat website anda pada 'signature' anda.




PENGIKLANAN BERBAYAR

Pengiklanan berbayar ini lebih cepat mendatangkan hasil berbanding dengan percuma. Ada pepatah inggeris mengatakan 'Use Money To Make More Money' amat bertepatan dengan iklan berbayar ini. Anda boleh menggunakanBanner, Google Adwords dan Facebook Ads untuk beriklan.

Banner
Anda boleh membuat banner anda sendiri dan diletakkan pada website dan blog orang lain. Kebiasaanya harga bergantung kepada populariti, saiz dan lokasi banner yang diletakkan pada sesuatu website atau blog. Banner yang berkesan harus mempunyai elemen A-I-D-A. Apa itu A-I-D-A?

A - Attention (Menarik Perhatian) = gunakan warna yang menarik perhatian, i.e. merah, gunakan animasi, gunakan teks yang menarik dan senang di baca.

I - Interest (Menarik Minat) - letakkan manfaat, emosi serta kebaikan kepada pengguna.

D - Desire (Keinginan) - sertakan barangan percuma, diskaun serta tawaran lain dengan pembelian produk / servis anda.

A - Action (Tindakan) - letakkan arahan meminta bakal pelanggan mengambil tindakan dan cara melanggan pada banner / bunting.


Google Adwords
Iklan melalui Google Adwords ini berdasarkan pengiklanan teks yang akan keluar pada blog dan carian di google. Iklan ini berdasarkan pada 'Pay Per Click' atau PPC. Bagi setiap klik yang dibuat oleh pencari di internet pada iklan, anda akan di cas oleh pihak Google. 

Jadi iklan teks anda haruslah menggunakan teknik tapisan teks dan juga menggunkan 'keyword' atau kata kunci yang berkaitan dengan produk / industri anda.

Facebook Ads
Ia amat hebat kerana anda boleh mendapat sasaran micro (khusus) seperti jantina, umur, bahasa, kegemaran, dan lain-lain lagi. Jadi iklan anda tidak akan di lihat oleh orang yang bukan mengikut sasaran anda - bermakna iklan tidak sia-sia. 

Secara amnya waktu perdana untuk beriklan (di Malaysia) adalah pukul 9.00 pagi, 1.00 petang, 3.00 petang dan 9.00 malam.  Kesimpulannya paparkan iklan diwaktu rehat bagi kebanyakkan tempat di Malaysia ini kerana waktu itu penggunaan internet akan lebih memuncak.


Cara percuma untuk tarik bakal pelanggan melalui Instagram


Berikut merupakan antara cara asas penting yang boleh digunakan oleh peniaga atau usahawan online yang menggunakan Instagram sebagai landasan berniaga.

CARA 1 » BINA FOLLOWERS IG YANG SPESIFIK

Di Instagram, tak perlu rasa tertekan untuk dapatkan pengikut yang ramai, tapi fokus untuk dapatkan sasaran pengikut yang ramai. Bina pengikut anda yang tersendiri, mengikut "niche market" (pasaran niche) anda. 
Pasaran niche atau juga dikenali sebagai pasaran tertumpu merupakan sebuah segmen pasaran yang meliputi satu golongan tertentu dimana mereka berkongsi minat, hobi, atau kemahuan yang sama. Biar sedikit, tapi kalau mereka setia dengan anda, nilai setiap pelanggan itu lebih tinggi kualitinya.
Sebab itulah penting menjaga dan menapis siapa pengikut anda. Ingat, kualiti lebih penting daripada kuantiti.

CARA 2 » – GAMBAR YANG MENAWAN

Instagram tidak sama seperti Facebook. Apabila menggunakan Instagram, pelawat akan lihat gambar terlebih dahulu kemudian barulah mereka melihat apa anda telah taip.
Jadi pastikan anda guna gambar yang dapat menarik perhatian pelawat Instagram anda.
Gambar yang mampu untuk tarik perhatian mereka untuk berhenti dari scroll ke bawah.
Anda cuma ada lebih kurang 5 saat untuk tarik perhatian mereka.

CARA 3 » –CAPTION YANG MENARIK & JELAS

Apabila menggunakan Instagram untuk pemasaran, caption ni ibarat sokongan pada gambar.
Caption adalah ayat iklan yang menceritakan mesej yang kita nak sampaikan melalui gambar tersebut.
Jadi ianya perlulah menarik dan maksudnya senang difahami.

CARA 4 » – HASHTAGS YANG TEPAT

Walaupun nampak mudah, tapi sebenarnya ada banyak benda yang anda boleh manipulasikan dengan ‪Hashtag atau #tags‬ ni.
Kalau mahukan maklumat anda keluar apabila bakal pelawat membuat carian dalam Instagram, anda kena gunakan Hashtag yang betul.

Disadur dari : 
https://firdausazizi.my

Perbezaan laman web dan blog


Penerangan mengenai blog

Blog  sebenarnya adalah ringkasan dari perkataan weblog, iaitu satu ruang perkongsian di internet melalui artikel serta komen-komen yang ditulis oleh penyelenggara dan pengunjung blog tersebut. Secara umumnya, fungsinya hampir sama seperti laman web.

Blog adalah tergolong dalam keluarga CMS (Content Management System) iaitu keseluruhan pengurusan blog boleh dilakukan di blog itu sendiri. 

Jika kita perhatikan sesebuah blog mempunyai sebuah panel paparan admin untuk menyelenggara blog. Setiap settings dan blog postings akan disimpan di pengkalan data blog dan pemilik blog sebagai admin boleh menyelenggara blog dengan mudah.

Blog boleh diselenggarakan oleh seseorang yang tidak mempunyai ilmu IT (Information Technology). Mungkin pada peringkat pemasangan memerlukan sedikit kemahiran IT akan tetapi pemilik blog boleh mendapatkan servis pemasangan blog dari mereka yang berpengalaman. 

Kandungan blog ditulis dalam bentuk seperti sebuah diari yang dicatat hari demi hari atau mungkin dalam hari yang sama yang hanya dipisahkan oleh perbezaan masa. 

Sekiranya saya menulis 3 cerita di aplikasi pemprosesan perkataan seperti Notepad atau Microsoft Word dan kemudian membuka blog saya lalu melakukan "copy paste" dengan mudah pada 3 posting blog, maka, saya akan mempunyai 3 posting (juga disebut sebagai artikel) yang dipisahkan oleh perbezaan minit.

Kandungan blog dipaparkan mengikut susunan yang terbaharu (berdasarkan tarikh dan masa) diikuti oleh kandungan yang sebelumnya.


Blog menyediakan peluang untuk pembaca menulis komen di setiap posting. Dengan adanya komen membolehkan pembaca berinteraksi sesama mereka termasuklah pemilik blog.

Rekabentuk blog mudah diselenggarakan kerana blog merupakan satu aplikasi yang membenarkan pemilik blog mengubahsuai susun-atur blog menerusi widget. 

Sesetengah sistem blog menamakan widget sebagai gadget. Widget atau gadget adalah satu ruang dibahagian-bahagian blog yang boleh anda isikan dengan kod HTML, link pautan ke laman web yang lain, imej, sebarang teks, iklan dan sebagainya. 


Penerangan mengenai laman web

Laman web tidak mempunyai pengkalan datanya sendiri. Maklumat yang dipaparkan di skrin tidak disimpan di pengkalan data tetapi ianya disimpan didalam fail-fail html. Untuk lebih mudah memahami maksud di atas, anda cuma perlu lihat senarai fail-fail didalam komputer anda menerusi “My Computer”.

Anda tentu nampak senarai dokumen-dokumen Microsoft Word, Excel, Powerpoint yang telah anda taip dan simpan di laptop bukan? Begitulah halnya dengan penyimpanan maklumat bagi laman web dalam bentuk fail-fail html, php, dan sebagainya.

Namun begitu walaupun laman web bukan sistem komputer, tetapi pada hari ini terdapat laman web yang dibangunkan untuk membaca data-data dari sesebuah sistem komputer dan memaparkannya ke skrin komputer.

Contoh yang terbaik adalah laman web perbankan online. Ianya sebuah laman web yang membaca data dari sistem deposit atau pinjaman, lalu memaparkan maklumat tersebut ke skrin komputer pelanggan mereka.

Laman Web Sukar Diselenggara


Pada peringkat awal perkembangan dunia internet, hanya laman web sahaja yang wujud. Laman web adalah berbentuk statik. Kandungan laman web ditulis di komputer dan setelah siap, ia akan dipindahkan ke server untuk tatapan pengunjung laman web tersebut. Tidak ada skrin untuk admin melakukan proses settings dan blog posting.

Kandungan Laman Web Diisi Dalam Bentuk Dokumen


Laman web ditulis dalam bentuk dokumen dimana setiap dokumen disimpan sebagai satu fail html. Setelah ke semua dokumen telah lengkap, dokumen-dokumen (fail-fail html) akan dihubungkan antara satu sama lain lalu membentuk sebuah laman web.

Laman Web Bukan Landasan Interaksi


Tidak ada kemudahan untuk berinteraksi. Pada hari ini terdapat laman web yang menyediakan ruang untuk berinteraksi tetapi laman web tersebut sebenarnya berhubung dengan sebuah lagi sistem berasingan bagi membolehkan proses interaksi dapat dilakukan.

Laman Web Kurang Popular


Mengapa? Kerana laman web lebih sesuai untuk organisasi seperti kerajaan dan syarikat. Mereka mempunyai jabatan teknologi maklumat untuk melakukan kerja-kerja penyelenggaraan.

Rekabentuk Laman Web Sukar Diubahsuai


Ubahsuai laman web hanya boleh dilakukan oleh mereka yang terlatih dalam bidang IT. Banyak kod-kod pengaturcaraan komputer yang perlu dimasukkan untuk menjadikan laman web lebih berkesan. 

Cuba anda lihat pada laman web maybank2u, cimbclicks dan perhatikan rekabentuk laman web tersebut. Adakah mudah untuk diubahsuai oleh seseorang yang tiada kemahiran IT?

Program Mudahnya ICT : menyuburkan asas budaya ICT


Langsung tak tahu mengenai asas penggunaan komputer atau internet?. Nak belajar tapi bajet duit dah lari?

Nah...kini Kelas Belajar Komputer Dan ICT telah mereka (membuat) satu kursus khas untuk permulaan pembelajaran mudah mengenai komputer atau ICT (Information Communication Technology).

Dengan menyertai "PROGRAM MUDAHNYA ICT", anda dapat mempelajari perkara asas mengenai pengenalan komputer dan menggunakannya dengan harga yang cukup murah iaitu dengan harga pengenalan RM50.00 sahaja

Peserta bakal mendapat sijil penyertaan selepas tamat kursus.


Berikut adalah butiran mengenai program ini :

Nama Kursus :

- Program Mudahnya ICT

Jangka masa kursus :

- 1 hari ( 2 jam )

Bayaran :

- RM50.00

 Subjek  :

- Pengenalan komputer & internet
  (cara penggunaan & penyelenggaraan asas)
 
- Perkakasan & perisian komputer  
  *alatan : mengenali papan kekunci, tetikus, monitor & lain-lain
  *perisian : mengenali anti virus, microsoft office & lain-lain

- Penggunaan Microsoft Words 
    (menaip surat & mengubahsuai dokumen)


Bayaran tempahan perlu dibuat DUA hari sebelum tiba tarikh yang dipilih.


Sila hubungi nombor Whatsapp di bawah untuk tempahan waktu belajar :

Ol23l237O5


Yang benar,

Ahmad Zaki Bin Abdul Rahim,
*Pengasas ICT Niaga Enterprise
*Panel Penasihat Industri, Unifield International College
*Dealer ONEXOX


Kursus berkaitan komputer dan ICT di luar Melaka


NAK BELAJAR KOMPUTER DAN ICT DALAM KESELESAAN RUMAH ATAU TEMPAT ANDA?

Asalnya program Kelas Belajar Komputer Dan ICT hanya dijalankan di Melaka sahaja. Namun atas permintaan yang menggalakkan, ia kini diadakan untuk mereka yang berada di luar Melaka.

Anda kini boleh menjemput Pengasas ICT Niaga Enterprise iaitu saudara Ahmad Zaki Bin Abdul Rahim untuk hadir ke rumah dan tempat anda untuk melaksanakan kursus-kursus pilihan.

Sijil penyertaan diberi.

Syarat Utama :

-Buat bayaran tempahan awal 3 hari dari tarikh pilihan.

-Ada komputer (laptop) sendiri.

-Ada internet (diperlukan jika melibatkan kursus² tertentu sahaja).

-Jumlah peserta sekurangnya 3 orang (maksimum 6 orang).

-Mempunyai lokasi atau persekitaran yang sesuai untuk menjalankan kursus.

-Jika keadaan memerlukan, anda perlu menyediakan tempat tidur / rehat untuk beliau semalam.

Senarai Kursus Jangka Pendek :
(Tertakluk pada perubahan semasa) 

Kursus Asas Komputer (6 jam)

Kursus Bisnes Affiliate Melalui Blog (3 jam)

Kursus Asas Bina dan Selenggara Blog (6 jam)

Pakej Kursus Asas Usahawan Di Internet (6 jam)

**************************************************

Hubungi untuk tempahan waktu belajar :

Ahmad Zaki Bin Abdul Rahim
-Pengasas ICT Niaga Enterprise
-Panel Penasihat Industri, Unifield International College (bagi Diploma Sains Komputer Multimedia)

No.tel : Ol23123705


Pakej pembelajaran khas untuk usahawan baru dan lama


Dunia keusahawanan masa kini telah berkembang pesat sejajar dengan perkembangan teknologi dalam pelbagai bidang.  Makanya kaedah promosi atau pemasaran juga turut merasai tempiasnya.  Hatta peniaga nasi lemak kini telah mempunyai pelekat jenama sendiri dan mengiklankannya ke dalam internet.  Apatah lagi para usahawan besar seperti pemilik fraincais KFC atau 7eleven.

Seringkali usahawan generasi lama ataupun usahawan yang baru memulakan perniagaan tersalah pilih jalan dalam memasarkan perniagaan masing-masing. Mereka ini terus terperdaya dengan pelbagai promosi yang kononnya boleh meningkatkan hampir 100% potensi kejayaan bisnes mereka sedangkan mereka sendiri tidak berapa faham atau mahir dengan sistem yang sedia ada.

Atas sebab ini, Kelas Belajar Komputer Dan ICT mengambil inisiatif mewujudkan Pakej Kursus Asas Usahawan Di Internet. Pakej ini adalah gabungan kursus-kursus yang berkaitan dengan "internet marketing" pada peringkat asas yang penting. Insha Allah selepas menguasai peringkat asas ini, anda akan dapat meluaskan dengan sendirinya pengetahuan anda ke peringkat seterusnya.

Di dalam Pakej Kursus Asas Usahawan Di Internet, anda akan mempelajari cara terbaik untuk membina dan selenggara blog sehingga ia mudah ditemui di enjin carian di internet seperti Google.  Selain itu, anda juga akan mengetahu teknik menjual atau mempromosi perkhidmatan dan produk di internet tanpa menggunakan blog, Facebook mahupun apa-apa laman web sosial yang lain. 

Pakej kursus ini hanya akan dibuat di Jalan Hang Tuah, Melaka setelah ada TEMPAHAN waktu belajar sahaja.

Maklumat kursus :

Nama :
- Pakej Kursus Asas Usahawan Di Internet


Berikut adalah kursus yang digabungkan dalam pakej ini :

Kursus Asas Bina dan Selenggara Blog  (Pengenalan blog / Membina blog pertama anda)

Kursus Asas Menjual Di Internet (Menjual & mengiklankan produk atau perkhidmatan secara online TANPA Facebook atau blog)


Jangka masa :
- 2 hari (kurang lebih 9 jam)


Harga :
- RM260.00


Cara bayaran tempahan :
(awal DUA hari)
- Bank in / Transfer ke akaun berikut :










Setelah pembayaran dibuat, sila kemukakan bukti pembayaran dengan menghantar gambar slip bank yang jelas dan maklumat peribadi (nama penuh dan nombor ic) ke Whatsapp --> Ol23123705 (Ahmad Zaki)

Sijil penyertaan diberi selepas tamat kursus.


Mana tempat nak belajar komputer dan IT di Melaka?


Ke mana nak dapat tempat untuk belajar komputer di Melaka, yang tidak ambil masa yang lama, tidak terlalu serius, belajar dalam keadaan santai dan belajar dengan kaedah "one to one" (personal coaching)?

Ya, anda telah benar-benar tiba di blog yang membantu anda secara betul untuk menguasai asas-asas komputer dan ICT.  ICT Niaga Enterprise adalah penganjur bagi Kelas Belajar Komputer Dan ICT dengan pengalaman pemiliknya lebih 10 tahun dalam bidang asas kepenggunaan komputer dan dunia ICT.  

Pemiliknya iaitu Ahmad Zaki Bin Abdul Rahim merupakan Panel Penasihat Industri, Unifield International Collage (a.k.a Kolej Teknologi Yayasan Alor Gajah) untuk Diploma Sain Komputer (Multimedia) sejak tahun 2014.

Konsep utama untuk cara pengendalian kursus yang diamalkan di sini ialah "personal coaching". Pelajar (peserta) TIDAK dikumpulkan dalam satu kelas yang ramai orang. Hanya satu orang untuk satu sesi.  Dengan cara ini, fokus dan penumpuan serta perhatian perserta kursus menjadi semakin tinggi dan mudah memahami apa yang diajarkan.  Ia juga sesuai untuk peserta yang merasa segan untuk belajar secara ramai dalam satu kelas.

Kelas Belajar Komputer Dan ICT ini dibuat di sekitar Jalan Hang Tuah, Melaka.

Kursus yang ditawarkan dalam program Kelas Belajar Komputer Dan ICT ialah :






Belajar Kursus Asas Komputer di rumah

Ini adalah promosi terkini yang dibuat bagi percubaan memenuhi keperluan rakyat negeri Melaka yang ingin mempelajari asas-asas berkaitan dengan penggunaan komputer.

Kursus Asas Komputer akan diadakan di rumah peserta mengikut tarikh / masa yang ditempah lebih awal. Subjek-subjek yang diajar adalah sama tetapi saya selaku tenaga pengajar akan datang ke rumah memberi ilmu dengan lebih peribadi lagi mengikut keselesaan peserta

Kursus ini asalnya berjumlah 2 hari, tetapi dengan belajar di rumah, ia menjadi sehari yang bermula pada waktu pagi dan berakhir pada waktu petang (6 jam ++).


Syarat-syaratnya ialah :

1) Pilih tarikh dan masa sekurangnya DUA HARI LEBIH AWAL dari tarikh yang diinginkan.

2) Buat pembayaran sekurangnya separuh dari nilai asal yuran kursus.

3) Sertakan bukti pembayaran

4) Baki yuran dibayar pada hari kursus bermula

5) Sijil penyertaan diperolehi selepas tamat kursus ataupun akan diberi melalui pos dalam dua atau tiga hari bekerja.

6) Mempunyai komputer yang dilengkapi program Microsoft Office sekurang-kurangnya versi 2007.

7) Mempunyai capaian internet (jika ada lebih baik)

8) Khas untuk kawasan sekitar Banda Melaka dan Alor Gajah


Subjek  :

- pengenalan komputer & internet 
  (cara penggunaan & penyelenggaraan asas)

- perkakasan & perisian komputer  
  *alatan : mengenali papan kekunci, tetikus, monitor & lain-lain
  *perisian : mengenali anti virus, microsoft office & lain-lain

- penggunaan Microsoft Words, Power Point & Excel
  (menaip surat, ubahsuai dokumen, persembahan elektronik dan membuat jadual rekod)

Yuran :

- RM180.00 (bayar sekurangnya separuh untuk tempahan waktu belajar, dua hari sebelum kursus bermula)


Masa :

- Pagi 3 jam dan Petang 3 jam


Sekiranya ada yang berminat, hubungi saya di nombor Ol2 3l2 37O5 (Whatsapp / Call)...


Yang benar,

Ahmad Zaki Bin Abdul Rahim
 - Pengasas ICT Niaga Enterprise
 - Panel Penasihat Industri, Unifield International College
 - Penganjur Kelas Belajar Komputer Dan ICT
 - Authorised Dealer for ONEXOX

Promosi Kursus Komputer dan ICT Jangka Pendek Negeri Melaka 2016


Promosi bermula dari Februari 2016 sehingga ada perubahan yang akan diberitahu kemudian.


SENARAI KURSUS JANGKA PENDEK "PERSONAL COACHING" YANG DISEDIAKAN  ( klik tajuk kursus di bawah untuk membaca maklumat lanjut ):

1. Kursus Asas Komputer (RM180 / lebih kurang 6 JAM)

2. Kursus Bisnes Affiliate Melalui Blog (RM180 / lebih kurang 6 JAM)

3. Kursus Asas Menjual Di Internet (RM80 / lebih kurang 2 JAM)

4. Kursus Asas Bina dan Selenggara Blog (RM180 / lebih kurang 6 JAM)

5. Pakej Kursus Asas Usahawan Di Internet (RM280 / lebih kurang 6 JAM)



Hanya di Kelas Belajar Komputer Dan ICT - Menjimatkan Masa Belajar Dan Duit Anda

Tempah sesi belajar sekarang juga :

Whatsapp / Telegram / Wechat : Ol23l237O5

Klik link berikut untuk baca biodata penganjur / pengajar ----> http://kelas-ict.blogspot.my/p/biodata-penganjur.html

Nak Belajar Komputer Tapi Tiada Banyak Masa?


Adakah anda merupakan lepasan SPM, pekerja kilang, suri rumah atau anda seorang yang ingin menambah ilmu sampingan untuk meningkatkan kerjaya atau sumber pendapatan?

Nak belajar sesuatu berkaitan komputer dan internet tetapi :

- sibuk bekerja, tiada masa untuk cuti panjang

- jadual waktu belajar tak sesuai, tidak kena dengan masa anda

- nak belajar tapi malu bercampur ramai dalam satu kelas

- yuran mahal, sangat terasa berat hati kalau nak keluar duit beratus-ratus ringgit


Tuan, puan, adik, abang dan kakak..., melalui Kelas Belajar Komputer Dan ICT, anjuran ICT Niaga Enterprise ( berada di Melaka ) , insha Allah masalah anda seperti di atas bukan lagi halangan untuk anda menuntut ilmu.  

Kursus-kursus yang diadakan di Kelas Belajar Komputer Dan ICT adalah :

- dijalankan secara jangka pendek
- cara pengajaran adalah menggunakan konsep "personal coaching". Satu sesi satu peserta sahaja.
- kadar yuran yang sangat berpatutan. Dah murah tau...
- sijil penyertaan diberi selepas tamat kursus.


Untuk menempah waktu (tarikh) belajar, anda boleh berbincang dengan  menghubungi :

Ahmad Zaki (Pengasas ICT Niaga Enterprise)  Ol2 3l2 37O5 (Call / Whatsapp)

Private Message di Facebook dengan "Like" Page :  Kelas Belajar Komputer Dan ICT

Untuk melihat senarai kursus yang dijalankan, sila klik pautan (link) berikut :

--->  http://kelas-ict.blogspot.my/p/senarai-kursus_17.html


Ok... Yuran dah murah... Masa fleksibel.... tapi kalau nak lagi diskaun...boleh ke?   Kalau berlaku kecemasan dan tak dapat datang ke hari yang dijanjikan, bagaimana?

JANGAN RISAU. Hubungi nombor telefon di atas dengan kaedah yang telah dinyatakan.  Hal kecil je tu..boleh bawa bincang...




^*^*^*^*^*^

Pesanan dari penganjur :

Saya merupakan usahawan sepenuh masa yang berpengkalan di Alor Gajah, Melaka.  Kursus jangka pendek yang dianjurkan diadakan menggunakan kemudahan di UTC Melaka (Jalan Hang Tuah). 

Temujanji atau perbincangan hendaklah dibuat terlebih dahulu di Whatsapp atau Facebook sebelum berkeinginan datang ke UTC Melaka, Jalan Hang Tuah, Melaka.

Ahmad Zaki bin Abdul Rahim [ Ol2 3l2 37O5 ]
*Pengasas ICT Niaga Enterprise
*Panel Penasihat Industri, Unifield International College
*Penganjur Kelas Belajar Komputer Dan ICT
*Sub Dealer ONEXOX



BIODATA RINGKAS PENGANJUR / PENGAJAR

Kelas Belajar Komputer Dan ICT ini adalah program yang dijalankan oleh ICT Niaga Enterprise yang dimiliki oleh Ahmad Zaki Bin Abdul Rahim iaitu bekas pelajar dan mahasiswa lepasan Giatmara Kota Melaka, Melaka dan Institut Teknologi Tun Abdul Razak, Kuala Lumpur.

Beliau telah lebih 10 tahun berpengalaman dalam bidang kepenggunaan komputer dan internet. Beliau juga merupakan Panel Penasihat Industri bagi Diploma Sains Komputer (Multimedia) untuk Unifield International College.

Program ini direka bagi memberi lebih pilihan dan kemudahan untuk masyarakat setempat mengetahui dan menguasai asas komputer dengan lebih cepat, lebih murah dan lebih santai.

Kursus ini dijalankan secara "personal coaching"
. Jumlah peserta yang sedikit akan memudahkan soal jawab serta lebih penumpuan berbanding dengan kursus di dalam kelas yang besar dengan berpuluh orang peserta.


Kenapa di sini lebih murah?
Murah kerana kos operasi telah berjaya dikurangkan. Penganjur tidak menyewa tempat yang mahal dan tidak menyediakan peralatan yang mewah tetapi cukup untuk para pelajar selesa dan santai untuk menuntut ilmu.



Tarikh kemaskini iklan : (09 Januari 2016)


www.iklanekamaya.com - Iklan classified PERCUMA - Jom! letak iklan percuma anda di sini‎. Iklan online percuma di alaf21.

NEF

NEF
Malaysian Association of Bumiputera ICT Industry & Entrepreneurs
 

GAMBAR PESERTA 12 - 13 April 2017

GAMBAR PESERTA 12 - 13 April 2017

GAMBAR PESERTA 7-8 MAC 2017

GAMBAR PESERTA 7-8 MAC 2017

GAMBAR PESERTA 26 - 27 JANUARI 2017

GAMBAR PESERTA 26 - 27 JANUARI 2017

Gambar Peserta 27 November 2016

Gambar Peserta 27 November 2016

Gambar Peserta 18 - 19 Oktober 2016

Gambar Peserta 18 - 19 Oktober 2016

Gambar Peserta 6 Oktober 2016

Gambar Peserta 6 Oktober 2016

Gambar Peserta 24 September 2016

Gambar Peserta 24 September 2016

Gambar Peserta 13-14 September 2016

Gambar Peserta 13-14 September 2016

Gambar Peserta 15 Ogos 2016

Gambar Peserta 15 Ogos 2016

Gambar Peserta 21 Julai 2016

Gambar Peserta 21 Julai 2016

Gambar Peserta 27/04/2016

Gambar Peserta 27/04/2016

Gambar Peserta 22-23 Februari 2016

Gambar Peserta 22-23 Februari 2016

Gambar Peserta 04/01/2016

Gambar Peserta 04/01/2016

Gambar Peserta 11/12/2015

Gambar Peserta 11/12/2015
Kursus Asas Komputer

Gambar Peserta 6-7/12/2014

Gambar Peserta 6-7/12/2014

Gambar Peserta

Gambar Peserta

Gambar Peserta 11-12/03/2015

Gambar Peserta 11-12/03/2015

Gambar Peserta 06/09/2015

Gambar Peserta 06/09/2015
Kursus Photoscape

Gambar Peserta 28-29/01/2015

Gambar Peserta 28-29/01/2015

Gambar Peserta 27-28/06/2015

Gambar Peserta 27-28/06/2015

Gambar Peserta 16-17/03/2015

Gambar Peserta 16-17/03/2015

Gambar Peserta

Gambar Peserta

Gambar Peserta

Gambar Peserta

Gambar Peserta

Gambar Peserta

GAMBAR PESERTA 31 Mac - 1 April 2017

GAMBAR PESERTA 31 Mac - 1 April 2017

GAMBAR PESERTA 13-14 FEBRUARI 2017

GAMBAR PESERTA 13-14 FEBRUARI 2017

GAMBAR PESERTA 29 - 30 DISEMBER 2016

GAMBAR PESERTA 29 - 30 DISEMBER 2016

Gambar Peserta 24 - 25 November 2016

Gambar Peserta 24 - 25 November 2016

Gambar Peserta 10 - 11 Oktober 2016

Gambar Peserta 10 - 11 Oktober 2016

Gambar Peserta 5 Oktober 2016

Gambar Peserta 5 Oktober 2016

Gambar Peserta 9 - 15 September 2016

Gambar Peserta 9 - 15 September 2016

Gambar Peserta 27-28 Ogos 2016

Gambar Peserta 27-28 Ogos 2016

Gambar Peserta 1-2 Ogos 2016

Gambar Peserta 1-2 Ogos 2016

Gambar Peserta 27 - 28 Julai 2016

Gambar Peserta 27 - 28 Julai 2016

Gambar Peserta 26 Jun 2016

Gambar Peserta 26 Jun 2016

Gambar Peserta 25/04/2016

Gambar Peserta 25/04/2016

Gambar Peserta 27/01/2016

Gambar Peserta 27/01/2016

Gambar Peserta 02/01/2016

Gambar Peserta 02/01/2016

Gambar Peserta 7-8/12/2015

Gambar Peserta 7-8/12/2015
Kursus Asas Komputer

Gambar Peserta 03-04/12/2015

Gambar Peserta 03-04/12/2015
Kursus Asas Komputer

Gambar Peserta 19-20/09/2015

Gambar Peserta 19-20/09/2015
Kursus Asas Komputer

Gambar Peserta 5-6/08/2015

Gambar Peserta 5-6/08/2015

Gambar Peserta 27/12/2015

Gambar Peserta 27/12/2015

Gambar Peserta 09/12/2015

Gambar Peserta 09/12/2015
Kursus Asas Komputer

Gambar Peserta 28-29/10/2015

Gambar Peserta 28-29/10/2015
Pakej Kursus Asas Usahawan Di Internet

Gambar Peserta

Gambar Peserta

Gambar Peserta

Gambar Peserta

Gambar Peserta

Gambar Peserta

GAMBAR PESERTA 11 - 12 Mac 2017

GAMBAR PESERTA 11 - 12 Mac 2017

GAMBAR PESERTA 4-5 FEBRUARI 2017

GAMBAR PESERTA 4-5 FEBRUARI 2017

GAMBAR PESERTA 16 - 17 DISEMBER 2016

GAMBAR PESERTA 16 - 17 DISEMBER 2016

Gambar Peserta 14 November 2016

Gambar Peserta 14 November 2016

Gambar Peserta 7 - 8 Oktober 2016

Gambar Peserta 7 - 8 Oktober 2016

Gambar Peserta 4 Oktober 2016

Gambar Peserta 4 Oktober 2016

Gambar Peserta 23 & 25 Ogos 2016

Gambar Peserta 23 & 25 Ogos 2016

Gambar Peserta 31 Julai 2016

Gambar Peserta 31 Julai 2016

Gambar Peserta 24 Julai 2016

Gambar Peserta 24 Julai 2016

Gambar Peserta 18-19 & 23 Mei 2016

Gambar Peserta 18-19 & 23 Mei 2016

Gambar Peserta 6 April 2016

Gambar Peserta 6 April 2016

Peserta 14/01/2016

Peserta 14/01/2016

Peserta 11/01/2016

Peserta 11/01/2016

Gambar Peserta 21-22/12/2015

Gambar Peserta 21-22/12/2015

Gambar Peserta 7-8/12/2015

Gambar Peserta 7-8/12/2015
Kursus Asas Komputer

Gambar Peserta 23-24 Februari 2015

Gambar Peserta 23-24 Februari 2015

Gambar Peserta 07-08/02/2015

Gambar Peserta 07-08/02/2015

Gambar Peserta 13-14/01/2015

Gambar Peserta 13-14/01/2015

Gambar Peserta 19-20/09/2015

Gambar Peserta 19-20/09/2015
Kursus Asas Komputer

Gambar Peserta

Gambar Peserta

Gambar Peserta

Gambar Peserta

Gambar Peserta

Gambar Peserta

Gambar Peserta

Gambar Peserta
 
Blogger Templates